agenda

Niets van 14/12/17 tot 20/12/17.
nieuwsbrief

november 2017

 

SCHOENMAATJES

SCHOENENDOZENACTIE

Van een simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau!

 

Zoals u in het vorige Sweelincknieuws heeft kunnen lezen doet onze school weer mee met de actie Schoenmaatjes. Dit is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes. In de aula staan al verschillende schoenendozen, maar het zijn er nog niet zoveel. Daarom nogmaals een oproep om een schoenendoos te vullen, zodat kinderen in landen als Ghana, Irak, Kenia en Oeganda verrast kunnen worden. De schoenendozen moeten uiterlijk woensdag 29 november ingeleverd zijn.

 

SINTERKLAAS

Op woensdag 22 november was er een filmpje klaargezet voor alle kinderen en in dat filmpje werd door twee Pietjes verteld dat de kinderen een schoen mochten zetten. Vrijdagmorgen zat er voor alle kinderen een cadeautje in de schoen, maar het was wel even zoeken naar alle schoenen.

De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben een lootje getrokken. Zij maken een surprise en een gedichtje. De surprises moeten op maandagmorgen 4 december mee naar school genomen worden. In de aula wordt een tentoonstelling van de surprises gemaakt. De kinderen gaan met hun klas de surprises bekijken. De ouders kunnen van 11.30 – 12.00 uur even komen kijken.

Dinsdag 5 december krijgen we, als het goed is, ’s morgens bezoek van Sinterklaas met zijn Pieten. De kinderen van groep 1 t/m 4 zijn vanaf 12.00 uur vrij. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 is er een continurooster. Zij eten allemaal op school en zijn dan om 14.15 uur vrij.

 

SPECIALE JEUGD-KERST WORKSHOP BIJ !TRIGGR IN TER AAR

In de bijgevoegde link kunt u meer informatie vinden.

zondagmiddag 10 december 2017 van 14.00-16.00

RUDOLF van spijkers en draad

Knutselmiddag in Ter Aar

 

MOGELIJKE STAKING OP 12 DECEMBER

De organisaties die zich hebben verenigd in het PO-Front (PO in Actie, AOb, CNV Onderwijs, FvOv, AVS, PO-Raad) hebben op dinsdag 7 november een ultimatumbrief voor nieuwe acties overhandigd aan onderwijsminister Slob. De organisaties verwachten in de week van 5 december een antwoord op de vraag hoe het kabinet 1,4 miljard euro vrijspeelt om de salarissen in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen. Wanneer de eisen niet worden ingewilligd, dan zijn de organisaties voornemens om op 12 december a.s. een landelijke staking uit te roepen. Wij ondersteunen het doel van de voorgenomen acties en zullen weer meedoen met een eventuele staking. De school zal dan die dag gesloten zijn.

 

KERSTVIERING

Op woensdag 20 december wordt er een kerstwandeling door de wijk Groenoord georganiseerd. U kunt de wandeling, met het hele gezin, tussen 18.30 en 19.30 uur lopen. Vanaf 18.00 uur verzamelen we eerst op het schoolplein. Op verschillende plekken in de wijk wordt een kersttafereel uitgebeeld door de kinderen van groep 7 en 8.

 

SPORTACTIVITEITEN IN DE KERSTVAKANTIE

In de kerstvakantie wordt er weer een handbaltoernooi georganiseerd voor de groepen 5 t/m 8.
Op vrijdag 5 januari 2018 vindt het toernooi plaats in de LIMES sporthal. De kinderen hebben inmiddels een aanmeldstrookje ontvangen. Zij kunnen het strookje, vóór donderdag 30 november, inleveren bij de juf of meester. We wensen de kinderen een gezellig toernooi toe.

 

KINDERREGELINGEN VAN DE GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN

Als u een laag inkomen en weinig vermogen heeft, kunt u van de gemeente Alphen aan den Rijn mogelijk een bijdrage krijgen in de kosten voor uw kind(eren). Het gaat om een bijdrage voor de kosten van peuteropvang, de kosten voor basis- en middelbare school en deelname aan een sport of culturele activiteit. De regelingen gelden voor ouders met kinderen tot 18 jaar. Wilt u meer weten dan kunt u de volgende link gebruiken:   Kinderregelingen

 

KINDERPOSTZEGELACTIE

Groep 8 heeft zich geweldig ingezet tijdens de kinderpostzegelactie. Zij hebben het prachtige bedrag van €4094,24 opgehaald.

 

OUD PAPIER.

Elke week staat er op vrijdag, op het schoolplein bij het toegangshek, een kleine container.

Het papier kan ’s ochtends tot 12 uur in de container gedaan worden.

( met uitzondering van de schoolvakanties)

 

Wij wensen iedereen een gezellige maand december toe!

 

25-11-17 Sw. nieuws nov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groenoord 247-249
2401 AR Alphen a/d Rijn
T 0172 - 421 995SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders