agenda

Niets van 21/10/17 tot 27/10/17.
nieuwsbrief

oktober 2017

CONTINUROOSTER

Morgen, vrijdag 13 oktober, hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 een continurooster. Het betekent dat de kinderen eten voor de lunch mee moeten nemen. Zij eten gezamenlijk in de klas. Om 14.15 uur zijn de kinderen vrij.

BESPREEKAVONDEN.

Op dinsdag 7 november en donderdag 9 november  worden er voor de groepen 1 t/m 7 bespreekavonden gehouden. Het schoolwerk van de kinderen (groep 3 t/m 7)  kunt u inkijken en u kunt in een tien minuten gesprek met de leerkracht(en) over uw kind praten. Via de mail ontvangt u weer een link en via deze link kunt u zelf aangeven hoe laat u op gesprek wilt komen. Op beide avonden is er tevens de gelegenheid om het sinterklaascadeautje voor uw zoon / dochter (groep 1 t/m 4) te versieren. Er zijn ook gesprekken voor de ouders van groep 8, maar daar wordt een aparte mail over gestuurd.

SCHOENMAATJES

SCHOENENDOZENACTIE

Van een simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau!

 Dit najaar doet onze school weer mee met de actie Schoenmaatjes. Dit is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in landen als Ghana, Irak, Kenia en Oeganda. In de afgelopen jaren zijn al 2 miljoen kinderen verrast met een cadeau. Binnenkort ontvangt u meer informatie over het vullen van een schoenendoos via een folder. In die folder zit een eenmalige machtiging voor de verzendkosten van de schoenendoos van € 6,00. Als u deze machtiging niet invult dan zijn de verzendkosten voor Edukans. U bent niet verplicht om die in te vullen, maar we stellen het wel zeer op prijs. Misschien kunt u alvast een schoenendoos bewaren? De schoenendozen moeten uiterlijk woensdag 29 november ingeleverd zijn.

Als u gebruikmaakt van de TSO, kunt in de week van 23 oktober een nieuwe factuur verwachten. Op de factuur staan de kosten voor de periode 21 augustus t/m 13 oktober 2017 vermeld. Wilt u ervoor zorgdragen dat de factuur binnen 14 dagen is betaald?

 OUD PAPIER.

Elke week staat er op vrijdag, op het schoolplein bij het toegangshek, een kleine container.

Het papier kan ’s ochtends tot 12 uur in de container gedaan worden.

( met uitzondering van de schoolvakanties)

Prettige vakantie

 Opvoeden van drukke kinderen, een hele uitdaging!

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert dit najaar de cursus ‘Aan de slag met drukke kinderen’ voor ouders met drukke kinderen tussen 4 en 12 jaar. De cursus start op dinsdag 24 oktober 2017 in Leiden en is bedoeld voor ouders in de hele regio.

Soms is druk gedrag gewoon een vraag om aandacht, een vorm van onmacht of een signaal dat een kind even niet lekker in zijn vel zit. De opvoeding van een druk kind is een hele uitdaging. Als ouder kun je je dan soms machteloos voelen. Je probeert van alles, maar niets lijkt te helpen.

Daarom organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin de cursus ‘Aan de slag met drukke kinderen’ om jou als ouder van één of meer drukke kinderen een steuntje in de rug te geven. Onder leiding van twee deskundige docenten van het CJG leer je om het drukke, hyperactieve gedrag van je kind(eren) weer hanteerbaar te maken, zodat het weer plezierig is om met elkaar om te gaan. Tijdens de cursus komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals de oorzaken van druk gedrag, bevorderen van gewenst gedrag en  grenzen stellen. Er is volop de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en vaardigheden in de praktijk te brengen.

Alle ouders met een druk kind in de regio Hollands Midden zijn van harte welkom!

Datum en locatie

Data:      dinsdag 24 oktober, 31 oktober, 7 november en 14 november 2017

Tijd:        19.30-21.30 uur

Locatie:            CJG Leiden Noord

Kosten:   € 20,- per persoon (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten).

Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl of via deze link

Puber thuis!

Op dinsdagavond 14 november 2017 start er een oudercursus Puber Thuis in het Centrum voor Jeugd en Gezin in Ridderveld. Deze cursus beslaat 4 avonden: 14, 21, 28 november en 12 december.

Tijd: 19.30 – 21.30 uur. Kosten: €20.00 per persoon.

De thema’s die onder andere aan de orde komen zijn:

  • Veranderingen in de puberteit
  • Ontwikkeling van het puberbrein
  • Luisteren, praten en overleggen met je puber
  • Grenzen stellen

Ouders van kinderen vanaf ongeveer 12 jaar kunnen zich aanmelden via deze link:  www.cjgalphenaandenrijn.nl  (zie poster op het informatiebord bij de ingang van de school)

Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

Website:                    www.cjgcursus.nl

E-mail:                       info@cjgcursus.nl

Telefoon:                   088 254 23 84

                                 @ cjgcursus

12-10-17 Sw. nieuws okt

 

 

 

Groenoord 247-249
2401 AR Alphen a/d Rijn
T 0172 - 421 995SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders