agenda

Niets van 21/10/17 tot 27/10/17.
brede school

Onderwijs betekent meer dan kennisoverdracht. Ook de ontwikkeling van sociale vaardigheden is van belang om kinderen optimale mogelijkheden te geven om hun weg in de samenleving te vinden. Kinderen leren niet alleen op school, maar ook heel veel op straat en thuis. De wereld van de school en die daar buiten moeten met elkaar verbonden worden om kinderen optimale ontwikkelingskansen te bieden.

In een Brede School werken scholen en diverse instellingen samen om kinderen op allerlei manieren meer kansen te bieden. Voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8  worden er verschillende naschoolse activiteiten georganiseerd. De Stichting Participe en Sportspectrum verzorgen 3 tot 4 maal per jaar een programma. De kinderen kunnen zich inschrijven voor cursussen die meestal 8 weken duren. Het aanbod varieert, maar er wordt steeds geprobeerd leuke en leerzame activiteiten te zoeken, waar de kinderen anders niet zo makkelijk naar toe kunnen. In het aanbod zit altijd sport, kunst, cultuur en techniek. Deze activiteiten worden gratis aangeboden.

De Brede school richt zich ook op zorg en opvoedingsondersteuning Wilma Arnzt is als schoolmaatschappelijk werkster aan onze school verbonden. Bij haar kunt u terecht met vragen en zorgen over de opvoeding van uw kind. Zij kan ouders en leerkrachten begeleiden in het zoeken naar oplossingen of helpen met de doorverwijzing naar de juiste hulpverleningsinstanties. U kunt rechtstreeks contact met haar opnemen ( tel 460560) of via de Interne Begeleiders van onze school.

Groenoord 247-249
2401 AR Alphen a/d Rijn
T 0172 - 421 995SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders