agenda

Niets van 27/01/21 tot 03/02/21.
Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Coronavirus

De berichten over het Coronavirus en de besmettingen in ons eigen land roepen vanzelfsprekend vragen op over het beleid op onze school. Daar zijn we immers dagelijks met veel mensen bij elkaar. Wij laten ons bij onze beslissingen continu leiden en informeren.

Onder de button ‘Informatie coronavirus’ (rechts bovenaan) vindt u de meest recente informatie.

De kinderen zijn thuis hard aan het werk met het weekprogramma dat ze ontvangen hebben, maar enkele kinderen zijn op school hard aan het werk. Het is wel even wennen voor iedereen.

Nederlands paspoort ontvangen

Yousef en Hayat zijn op het gemeentehuis geweest en hebben een Nederlands paspoort ontvangen. Een heel bijzonder moment voor hen.

Knutselen voor sinterklaas

De ouders van groep 1 t/m 4 hebben tijdens een gezellige avond het sinterklaas cadeautje voor hun kind(eren) versierd. De oudercommissie heeft voor koffie / thee en pepernoten gezorgd. Ook waren er voorbeelden die gebruikt konden worden. De kinderen zullen vast heel blij zijn met hun cadeau.

Broodjes Bakkerij Visser

Vanmorgen kwam er een hele grote vrachtwagen en die stond helemaal vol met karren met zakken broodjes. De broodjes zijn door de kinderen verkocht aan familie, buren en bekenden. In totaal zijn er wel 1910 zakken verkocht. Geweldig! Het rook heerlijk in de school. De kinderen gaan alle zakjes uitdelen en van de opbrengst gaan we materiaal aanschaffen waar de kinderen actief mee kunnen spelen en bewegen.

Opening Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is weer begonnen. Het thema voor dit jaar is ‘Op Reis’. De kinderen hebben van te voren allemaal een ticket voor de reis ontvangen. toen ij op school kwamen moesten zij verschillende vervoersmiddelen zoeken die verspreid over het schoolplein te vinden waren. Nadat ze alle voertuigen gevonden hadden mochten ze via de bus de school weer in. De komende twee weken zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden.

2e prijs voor ‘broodje 100’

Bakkerij Visser bestaat dit jaar 100 jaar. Voor alle basisscholen hebben zij een wedstrijd uitgeschreven: Bedenk een lekker pauzehapje. Verschillende groepen hebben aan de wedstrijd meegedaan. De kleuters hebben ‘broodje 100’ bedacht. Voor de zomervakantie werd bekend dat dit broodje een van de winnaarsbroodjes was geworden.

Alle kinderen van onze school hebben daarom een broodtrommeltje met broodje 100 ontvangen. De kinderen van groep 1 t/m 3 hebben een bezoek gebracht aan de bakkerij en muffins gebakken en versierd.

Zaterdag 7 september werd bekendgemaakt welke prijs ons broodje gewonnen heeft. Verschillende kinderen, ouders en collega’s waren hierbij aanwezig. Broodje 100 heeft de tweede prijs gewonnen en we krijgen het fantastiche bedrag van €1000,00.

Geweldig dat Bakkerij Visser dit allemaal heeft gedaan. BEDANKT

Paasviering

In de klassen is het paasfeest gevierd. Het thema was deze keer: ‘Pak mijn hand dan help ik jou’. Het Paasverhaal is verteld en er zijn liedjes gezongen. De kleuters hebben ontbeten in de klas en groep 3 t/m 8 hebben met elkaar geluncht. De schoolraad heeft een heerlijk buffet voor de kinderen klaargezet, waar goed van gegeten is. Zelfs zoveel dat er extra bij gehaald moest worden. Rondom de school was een paaspuzzeltocht opgehangen. De oudere leerlingen hebben de hand van een jongere leerling gepakt en hebben samen de puzzeltocht gelopen. Het was weer een gezellige ochtend.

Paastafel door de leerlingen gemaakt.

Koningsspelen

Vandaag vrijdag 12 april hebben we heerlijk gesport in het kader van de Koningsspelen. We zijn begonnen met de koningsdans op het plein, met groep 7 als voorbeeld op het podium. Rondom en door de school was een mooi parcours uitgezet. Er moest volop geklommen en geklauterd worden en er was een echt natte zeepmat, waar mooie buikschuivers op zijn gemaakt. Het was heel fijn dat er veel ouders waren om te helpen. We willen Boudewijn en Dave (Vink je Fit) hartelijk bedanken.

Stakingsdag 15 maart

Vandaag was er weer een stakingsdag en waren sommige meesters en juffen aan het staken en anderen waren aan het werk op school. Sommige groepen waren daardoor vrij. De kleuters en de groepen 7 en 8 waren op school en dat was eigenlijk heel gezellig. Zo gingen de grote leerlingen, de kleine leerlingen voorlezen. Een grote zus las haar kleine zus een prentenboek voor. De kleuters hebben hun ‘pauzehapje en drankje’op het Leerplein genuttigd en groep 8 ging lekker lang gymen.

Een lege klas
Voorlezen van een prentenboek
Op de grote stoelen zitten en voorgelezen worden door je grote zus
Pauzehapje eten op het Leerplein

Heldinnen derde in regiofinale.

Nadat de meiden van groep 7 en 8 al kampioen van Alphen geworden waren, hebben zij nu een volgende prestatie geleverd door derde te worden van de regio Leiden. Hieronder het verslag van de succesvolle coach Lennert Meijer.

Vandaag genoten van de meiden van de JPS groep 7-8. Na vier overwinningen (resp. 3-0, 5-1, 2-0, 2-1) en één gelijkspel (0-0) werden we ongeslagen poulewinnaar met 13 punten gevolgd door nr. 2 met 9 punten.

In de kruisfinales speelden we tegen de nr. 2 van de andere poule. We kwamen al heel snel op een 1-0 achterstand, maar gingen op jacht naar de gelijkmaker. De meiden herstelde zich, en zo als men dan vaak zegt: “de 1-1 hing in de lucht”. Een mooie aanval over diverse schijven kwam voor het doel bij Floor terecht, maar toen zij wilde uithalen voor de gelijkmaker werd ze door een tegenstandster uit balans gebracht en maakte hierdoor een buiteling; waarbij ze haar knie verdraaide. Ze moest van het veld worden gedragen en kon ook niet meer verder spelen. De meiden waren hierdoor even van slag en het veldoverwicht dat we hadden; ging langzaam over naar de tegenstander. Toch hing de gelijkmaker nog steeds in de lucht… tot een uitval van de tegenstander de 0-2 betekende. Even later floot de scheidsrechter voor het einde. Even kregen de emoties en teleurstelling de overhand, maar we moesten als snel aantreden voor de wedstrijd om de 3e en 4e plaats; dus veel tijd om te treuren was er niet.

Nog een keer gaven de meiden alles en met een beetje meer geluk hadden we in de reguliere speeltijd al gewonnen. Nu bleef het 0-0 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Er moesten 5 strafschoppen genomen worden. Deze werden stukken beter genomen dan de tegenstander en zo werd de 3e plaats veilig gesteld !

Een TOPPRESTATIE.. meegereisde ouders; opa’s en oma’s en coach Lennert zijn SUPER TROTS op Floor, Laura, Lelie, Lysanne, Mika, Myrthe, Nimo, Skyler, Vera en Zjenet !!

Na de prijsuitreiking reisden we als trotse JPS‘ ers en met een winnaarsgevoel terug naar Alphen.

Groenoord 247-249
2401 AR Alphen a/d Rijn
T 0172 - 421 995SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders