Skip to main content

Onderwijs

Een kind dat zich veilig, gewaardeerd en competent voelt, zal zich beter ontwikkelen. Daarom investeren wij op de J.P. Sweelinck in een fijne sfeer binnen de school en de verschillende groepen. Een omgeving waarin elke leerling zich thuis en veilig voelt om zo te komen tot de beste resultaten.

We willen graag dat onze kinderen een goede basis meekrijgen voor hun toekomst in de maatschappij. Natuurlijk is het belangrijk dat de leerlingen zich cognitief ontwikkelen. Daarvoor maken we gebruik van moderne methodes voor vakken als taal, rekenen en Engels én we maken gebruik van Chromebooks.

Naast didactische vakken is ook de sociaal-emotionele ontwikkeling een van onze speerpunten. We maken gebruik van de methode Leefstijl om onze kinderen bewust te maken van normen en waarden. We willen dat onze kinderen leren verantwoordelijkheid te nemen, zelfstandig te werken én samen te werken met hun klasgenootjes. Door samen aan projecten of opdrachten te werken, leren kinderen van elkaar en kunnen ze elkaars kwaliteiten benutten.