agenda
  • 19/12/18

    Kerstviering

     
nieuwsbrief

 

Sweelincknieuws november 2018   

 

LEERPLEIN

Afgelopen jaar hebben we met een werkgroep ons gebogen over de inrichting van de aula. We merkten dat de aula steeds multifunctioneler wordt gebruikt en dat de ruimte daardoor niet meer aan de eisen voldoet van het 21ste eeuwse leren. Dagelijks wordt er door groepjes leerlingen in kleine of grotere groepjes samengewerkt, bv. aan het IPC project of aan opdrachten vanuit de Kaleidoscope. We hebben een innovatieplan opgesteld voor de ontwikkeling van een zgn. Leerplein. Deze aanvraag is door het Scopebestuur gehonoreerd. We zijn met een aantal bedrijven gaan praten en uiteindelijk hebben we voor een mooi plan gekozen. Afgelopen maandag is het oude meubilair afgevoerd.

 

 

 

Woensdag is de nieuwe inrichting gekomen. Dat was best een spannend moment. De komende dagen gaan we de inrichting van de kasten enz. verder afmaken.

 

 

 

We nodigen u van harte uit voor de opening van ons Leerplein op:

Vrijdagmorgen 14 december vanaf 08.45 uur. Er zal voor koffie en thee gezorgd worden.

 

SINTERKLAAS

Van de week hebben alle kinderen naar een speciaal voor onze school gemaakt Sinterklaasjournaal gekeken. Ze kregen de vraag of ze hun schoen wilde meebrengen en woensdagmorgen zat er bij iedereen wat in de schoen. Maar in het journaal was ook te zien dat Leespiet en Inspecteurpiet in onze Leeslinck bibliotheek waren. Aan het eind van het journaalfilmpje was Leespiet in eens verdwenen???

De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben een lootje getrokken. Zij maken een surprise en een gedichtje. De surprises moeten op dinsdagochtend 4 december mee naar school genomen worden. Op het leerplein wordt een tentoonstelling van de surprises gemaakt. De kinderen gaan met hun klas de surprises bekijken. De ouders kunnen van 11.30 – 12.00 uur even komen kijken.

Op woensdag 5 december hopen we de Sint en zijn twee Pieten op school te verwelkomen.

 

VOEDSELBANK

Elk jaar houden we rond kerst een actie voor kinderen die het niet zo goed hebben als wij zelf. Vorig jaar hebben we schoenendozen gevuld voor Edukans. Dit jaar hebben we er voor gekozen om dichter bij huis te blijven en helpen we de voedselbank van Alphen aan den Rijn.

We denken dat in Nederland bijna niemand meer honger heeft. Toch zijn er steeds meer gezinnen die naar bed gaan met honger. De reden kan bijvoorbeeld werkloosheid zijn, waardoor ouders te weinig geld verdienen om genoeg boodschappen te kunnen doen.  Ook maken vluchtelingen uit gebieden waar oorlog is en die naar Nederland zijn gevlucht, gebruik van de voedselbank. Op dit moment maken bij de Alphense voedselbank ongeveer 190 families gebruik van een pakket van de voedselbank. De gezinnen kunnen bestaan uit één of twee ouders en één tot zeven kinderen, in totaal betreft het meer dan 550 personen (waarvan 40% jonger is dan 18 jaar). We hopen dat u met deze actie mee wilt doen. U ontvangt binnenkort meer informatie.

 

KERSTVIERING

U heeft op de schoolkalender kunnen zien dat we op woensdag 19 december onze kerstviering houden. Nu doen we deze viering elk jaar op een andere manier. Dit jaar wordt de viering,

’s avonds, in de Goede Herderkerk gehouden, zodat alle ouders aanwezig kunnen zijn. U ontvangt nog informatie over deze avond via de kerstcommissie.

 

EEN MISSERTJE    

De afgelopen periode is het een paar keer voor gekomen dat een kind, uit de middenbouw, een natte broek had. Voor de jongste kinderen hebben we wel wat ondergoed en joggingbroeken  als reserve op school. Voor de oudere kinderen hebben we dit niet. Mocht u kleding hebben, ondergoed en/of joggingbroeken, waar uw kind uit is gegroeid dan kunt u ons hier blij mee maken. Dit geldt voor zowel jongens als meisjes.

 

GO! FOR JEUGD

 

 

Dionne de Kok is vrijdagmorgen 30 november en 14 december op school aanwezig.

 

We wensen iedereen een gezellige decembermaand!

     

 

Groenoord 247-249
2401 AR Alphen a/d Rijn
T 0172 - 421 995SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders