agenda
  • 25/02/19

    Voorjaarsvakantie

     
nieuwsbrief

Sweelincknieuws december 2018  

 

KERSTVAKANTIE

In de kerstvakantie zijn er voor de kinderen altijd verschillende activiteiten in de omgeving te doen. Zo ook in Ter Aar. Zie de informatie via de link: Jeugddag 4 januari

 

Mocht het een regenachtige dag zijn dan is het heerlijk om met een boek op de bank te gaan zitten. Een paar leuke boeksuggesties: Mathilda presenteert

 

HANDBALTOERNOOI

In de vakantie, vrijdag 4 januari, zullen verschillende teams meedoen met het handbaltoernooi voor de basisscholen. Het toernooi vindt plaats in de Limeshal.

De meisjes van groep 7 en 8 spelen ‘s morgens met twee teams.

De jongens van groep 7 en 8 spelen ‘s middags met twee teams.

De kinderen hebben deze week een begeleidende brief mee gekregen.

Ze krijgen een schoolshirt mee. We wensen de kinderen heel veel succes, maar vooral ook plezier.

 

VOEDSELBANK

Een week lang hebben de kinderen allerlei producten meegenomen voor de Voedselbank. De 8 volle kratten zijn maandag opgehaald. De mensen van de Voedselbank waren heel blij.

Er hebben nog 20 scholen meegedaan aan de inzamelactie en totaal zijn er 193 loodzware kratten met mooie producten ingezameld. Deze week gaan zij de gezinnen verwennen, zodat ook zij fijne kerstdagen zullen hebben.  Namens de Voedselbank bedankt!

 

 

 

KERSTVIERING

Gisteravond hebben we de kerstviering gehouden in de kerk. De kerk zat vol met heel veel kinderen, ouders, broers, zussen, maar ook opa’s en oma’s waren erbij.  Het was een sfeervolle en gezellige dienst. Wat zag iedereen er feestelijk uit. Alle groepen hebben voor in de kerk wat gedaan: een lied gezongen, een gebed voorgedragen, een verhaal verteld of kaarsen aan gestoken. Frederique uit groep 6 heeft, samen met het muziekcombo, twee kerstliederen op haar viool gespeeld. Er hingen prachtige werkstukken in de kerk en buiten en binnen branden heel veel kaarsjes. Na afloop van de dienst is er nog een collecte gehouden. Het prachtige bedrag van €160,00 is opgehaald voor de stichting Circle4life. Deze Alphense stichting verleent steun aan kansarme en behoeftige kinderen en hun gezinnen in Kenia om hen zo een basis te bieden voor een toekomst met perspectief.

 

LUIZENCONTROLE

Na elke vakantie worden alle kinderen door de zgn. luizenmoeders op school gecontroleerd op luizen en neten. In de afgelopen periode zijn er in verschillende groepen luizen / neten gevonden. Ouders van de desbetreffende leerlingen worden ingelicht, met het zeer dringende verzoek het haar van hun kind goed te kammen met een luizenkam en ook daarna het haar te blijven controleren. We kunnen de luizen alleen bestrijden met uw hulp.  Onderzoekt u daarom zelf ook regelmatig het haar van uw kind(eren) en kam het met de luizenkam als u luizen of neten vindt. Geef het ook door aan de leerkracht.

Wilt u in de kerstvakantie uw kind(eren) ook controleren? Na de vakantie zullen alle kinderen weer door de ‘luizenmoeders’ gecontroleerd worden.

 

VAKANTIE

Vanaf vrijdagmiddag 12 uur zijn alle leerlingen vrij en begint de kerstvakantie. Op maandag 7 januari worden de kinderen weer op school verwacht.

 

KERSTGEDACHTE

Een potje met vrede

Als ik op reis ga om vrede te brengen

dan neem ik een rugzak mee.

Daar zit niks in

alleen een potje met vrede.

 

Ik moet uitkijken dat het potje niet kapot valt

dan ga ik op reis naar landen waar oorlog is.

Overal strooi ik wat van de vrede.

 

Ik ga naar plekken waar geweld is,

ik strooi weer wat vrede.

En zo ga ik langs mensen om vrede te brengen

dan wordt de wereld vast een stuk mooier.

 

Alleen ….. ik ben bang dat één potje met vrede niet genoeg is.

Daarom zeg ik tegen iedereen die ook vrede wil,

maak ook zo’n potje,

neem het mee overal waar je komt.

Breng vrede!

 

Uit: Je glimlach is een brug

 

 

Het team wenst u

gezegende kerstdagen en een vredig 2019

 

 

 

Als u gebruikmaakt van de TSO, ontvangt u in de eerste week na de Kerstvakantie een nieuwe factuur. Op de factuur staan de kosten voor de periode 29 oktober t/m 21 december 2018 vermeld. Wilt u ervoor zorgdragen dat de factuur binnen 14 dagen is betaald?

 

GO! FOR JEUGD

 

 

Dionne de Kok is vrijdagmorgen 11 januari op school aanwezig.

 

 

   

Kindertheatervoorstelling over scheiding

‘Er was eens een gezin…..’

 

 

Op vrijdag 4 januari 2019 vindt de kindertheatervoorstelling ‘Er was eens een gezin’ plaats in de Brede School Boskoop, van 14.30 tot 15.30 uur.

‘Er was eens een gezin’ is een must see voor iedereen die met een scheiding te maken heeft (gehad): kinderen van 6 t/m 9 jaar, ouders, tantes, ooms, opa’s en oma’s. Ondanks het thema valt er voor jong en oud ook genoeg te lachen. Het gaat over houden van elkaar en uit elkaar gaan, over bang zijn om als kind alleen achter te blijven en over aandacht durven vragen voor jezelf.

Heeft je kind te maken (gehad) met scheiding of verlies, dan is deze humoristische familievoorstelling echt iets voor jullie!

 

Datum en locatie

datum:              vrijdag 4 januari 2019

Tijd:                 14.30 – 15.30 uur

Locatie:           Brede School Boskoop (Snijdelwijklaan 4a)

Kosten:            gratis            

 

Voor meer informatie of aanmelden ga naar www.cjgcursus.nl of klik op deze link

 

 

Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

Website:                    www.cjgcursus.nl

E-mail:                       info@cjgcursus.nl

Telefoon:                   088 254 23 84

                                 @ cjgcursus

 

 

Groenoord 247-249
2401 AR Alphen a/d Rijn
T 0172 - 421 995SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders