agenda
 • 14/07/20

  2e rapport mee naar huis

   

 • 15/07/20

  Musical en afscheid gr. 8.

   

 • 16/07/20

  11:00-12:00

  Groepswisseling

   

 • 16/07/20

  Continurooster gr. 1 t/m 8 om 14.15 uur vrij

   

 • 17/07/20

  Uitzwaaien op het schoolplein 11.30 uur

   

 • 17/07/20

  Start van de zomervakantie 12.00 uur vrij

   
nieuwsbrief

Sweelincknieuws september 2019

Sweelinknieuws   oktober 2019

PARRO

Parro en de scholen doen er alles aan om zorgvuldig en gepast om te gaan met de privacy van de kinderen. Omdat het prettig is dat er met ieders specifieke voorkeuren rekening gehouden wordt, en dit tegenwoordig zelfs wettelijk verplicht is, heeft Parro een manier gevonden om dit heel makkelijk, veilig én met een vermindering van administratiedruk op te lossen. Alles staat in 1x op de juiste plek in het ons vertrouwde administratiesysteem ParnasSys.

Hoe werkt het?

Ieder schooljaar heeft de school toestemming nodig om beeldmateriaal te delen. Aan het begin van het schooljaar vragen wij u om via Parro uw voorkeuren door te geven.

Dit doet u via de volgende stappen:

 • Ga naar het vierde tabblad ‘Instellingen’
 • Tik op het kopje privacy voorkeuren
 • Tik dan op het pennetje achter de naam van het kind
 • Geef per kind aan wat de voorkeuren zijn, via de stipjes achter het kind.

Parro neemt de voorkeuren over zoals de school die in ParnasSys heeft ingesteld. Als bonus wordt dit voor de school automatisch geadministreerd in ParnasSys. 

Wat zijn de voordelen voor u als ouder?

U kunt met een paar kliks doorgeven waar u wel en juist geen toestemming voor geeft. Ook tijdens het schooljaar kan u inzien wat u aan het begin heeft doorgeven. 

Wat zijn de voordelen voor jou als leerkracht of school?

Door Parro in te zetten voor de verzamelen van privacy-voorkeuren is er geen gedoe meer met briefjes uitdelen. Maar, nog belangrijker, de school hoeft niet meer handmatig de reacties van de ouders over te nemen in ParnasSys. Via de Parro-methode is er geen extra administratief werk meer nodig voor de school.

We zouden het fijn vinden als u voor de herfstvakantie de toestemming voor uw kind(eren) heeft ingevuld.

TUSSENSCHOOLSE OPVANG

De TSO is na de zomervakantie vol enthousiasme van start gegaan! Wat fijn om de kinderen weer te zien en om te luisteren naar de spannende vakantieverhalen over de avonturen die ze ver weg, of dichtbij huis hebben beleefd.

Nu de hectiek van de eerste weken achter ons ligt, vragen wij uw aandacht voor de volgende zaken:

 • Inschrijfformulieren

Is uw inschrijfformulier bij de TSO afgegeven? Vanwege de AVG wet mag school namelijk geen persoonlijke gegevens meer aan de TSO verstrekken. Om de TSO toch goed en veilig te laten verlopen doen wij jaarlijks een beroep op u om, middels het ondertekende inschrijfformulier, officieel de vaste dagen aan ons door te geven. 

Nog geen inschrijfformulier ingeleverd?  Wij verzoeken u dringend het formulier vóór de herfstvakantie bij uw TSO coördinator in te leveren. Daarna  wordt er niet meer vast op uw kind(eren) gerekend en dient u ze telkens los aan te melden. 

Indien u uw kind(eren) niet aanmeldt, zijn we genoodzaakt het hogere tarief van € 3,50 i.p.v. €2,00 te rekenen.

 • Verspreiding facturen

In de week van 28 oktober worden de TSO data van september en oktober gefactureerd. De factuur wordt aan uw kind(eren) meegegeven. 

Let op: Indien uw kind onverwachts in de laatste week voor de zomervakantie is geweest, wordt ook dit bedrag op deze factuur vermeld.

 • Betaalgegevens invullen

Dringend verzoek om bij uw betalingen altijd het factuurnummer én de naam van uw kind te vermelden. Dit om te voorkomen dat uw betaling per ongeluk bij een ander kind wordt weggeschreven en u ten onrechte een herinnering ontvangt. 

 • Groeispurt

Het aantal kinderen dat gebruikmaakt van de TSO blijft nog altijd groeien. Heel graag willen wij alle kinderen de aandacht geven die ze verdienen. Daarom zijn we op zoek naar ouders/verzorgers, opa’s/oma’s of andere enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om gezellig met de kinderen te lunchen en toezicht te houden bij het spelen. Hier staat een aantrekkelijke belastingvrije vrijwilligersvergoeding tegenover én u krijgt regelmatig passende scholing aangeboden waar u kosteloos aan mee kunt doen.

Wij danken u hartelijk voor de medewerking.

KINDERBOEKENWEEK

Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema voor dit jaar is ‘Op reis’. De kinderen hebben allerlei voertuigen op het schoolplein moeten zoeken, voordat ze via de bus de school in mochten gaan. De reis is begonnen!

Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden in het kader van de Kinderboekenweek. Een groot compliment aan de ouders van de Oudercommissie. Zij hebben voor de ingang van de school een prachtige bus gemaakt. Deze hangt nu op het Leerplein en de raket die door hen gemaakt is staat hier ook. 

BAKKERIJ VISSER

Zoals u weet hebben de kleuters de tweede prijs gewonnen met hun ‘broodje 100’. 

Afgelopen tijd hebben onze kinderen enorm hun best gedaan om zoveel mogelijk zakken met broodjes te verkopen. Dat is zeker gelukt. Vooral de kinderen uit groep 7 hebben heel veel zakken verkocht. Er is zelfs een oma die 100 zakken heeft besteld en deze doneert aan de Voedselbank. Wat een geweldig initiatief. 

Woensdag 9 oktober komt de bakker alles op school afleveren. Het zou fijn zijn als u uw kind(eren) een extra tas meegeeft om de zakken met broodjes in te doen. De kinderen krijgen de lijst terug waarop staat wie en hoeveel zakken ze besteld hebben. Het geld dat wordt opgehaald mag ingeleverd worden bij de leerkracht. We hopen dat we uiteindelijk het geweldige bedrag van €3800,00 ophalen. De bedoeling is dat we van het geld materiaal gaan aanschaffen dat gebruikt kan worden om lekker veel te bewegen.

 

 

Groenoord 247-249
2401 AR Alphen a/d Rijn
T 0172 - 421 995SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders